Nieuws Actueel

Stichting Skik in Twente krijgt cheque van Lionsclub Enschede Adversa

Van onze redactie 4 mei 2015

Skik in Twente Mick Kok

Stichting Skik in Twente biedt vakanties aan voor gezinnen met kinderen waarvan tenminste één gezinslid permanent zorgbehoevend is. De stichting organiseert in samenwerking met Revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede en de Zwanenhof in Zenderen geheel verzorgde vakanties.

Mantelzorgende gezinnen kunnen niet zonder medische begeleiding op vakantie. Skik steunt de gezinnen die het aan financiële daadkracht ontbreekt. Het doel van de stichting is om de gezinnen een zorgeloze vakantie te bieden waarin ‘plezier en ontspanning voorop staat’. Dit doel realiseert de stichting door te bieden wat bij een ‘normale’ vakantie ontbreekt zoals professionele zorg. Kijk hier voor meer informatie over de stichting.

LionsclubDe eerste Nederlandse Lionsclub werd in 1951 in Amsterdam opgericht; Den Haag en Rotterdam volgden. Tegenwoordig tellen we in Nederland circa 400 Lionsclubs met 11.500 leden. In een Lionsclub nemen mensen vanuit vriendschap, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding, op vrijwillige basis verschillende initiatieven voor een betere samenleving.

Foto: Mick Kok