Nieuws Actueel

'Storm trof vooral sportclubs en groothandel'

Van onze redactie 31 juli 2015

Image 5122763

Uit het onderzoek blijkt dat vooral hobbyclubs zoals sportverenigingen hard getroffen zijn door de storm van afgelopen weekend. Niet minder dan 125 organisaties uit deze branche maakten melding van stormschade. Ook de sectoren gezondheidszorg (82 meldingen), groothandel en handelsbemiddeling (68 meldingen), kunst (62 meldingen) en detailhandel (50 meldingen) werden hard getroffen.

Uit een analyse van de gegevens bleek dat in totaal 1500 Nederlandse bedrijven getroffen zijn door stormschade. ,,Bedrijven gelegen in duin-, strand- of afgelegen industriegebied zijn het meest vatbaar'', zegt Barry Delhez van Graydon. Daarbij hadden oudere panden en grote gebouwen statistisch gezien meer te lijden onder het noodweer. Panden met een winkelfunctie bleken minder vatbaar voor schade door de storm.

Het Verbond van Verzekeraars becijferde op basis van voorlopige schattingen al dat de storm een schade van zeker 13 miljoen euro heeft veroorzaakt. Daarin is ook schade van particulieren aan bijvoorbeeld voertuigen meegerekend.