Nieuws Actueel

Stormloop op de nieuwe Nettorama in Hengelo

Van onze redactie 19 augustus 2015

Nettorama Emiel Muijderman

De hagelnieuwe supermarkt van Nettorama in winkelcentrum Veldwijk Noord opende gisterochtend om acht uur voor de eerste keer de deuren. Zonder spectaculaire openingshandeling, maar dat bleek ook bepaald niet nodig. Het reed af en aan op de parkeerplaats bij het winkelcentrum, automobilisten moesten vaak wachten op een plekje. Wie ‘even snel’ een boodschap wilde doen, kon beter omkeren. Want hoewel alle kassa’s draaiden, groeiden de rijen tot ver in de winkel. „Vanaf het eerste moment draaien we met alle capaciteit”, aldus de bedrijfsleider.

Kassa„We kunnen nu maximaal zes kassa’s gebruiken. Maar mocht dat te weinig blijken, kunnen we met een kleine verbouwing eenvoudig uitbreiden naar acht. Tja, je weet van tevoren niet precies hoeveel klanten er komen en hoeveel personeel je in moet zetten.”

Het 32ste filiaal van merkendiscounter Nettorama is gestart met rond de 85 parttime en fulltime krachten. „Het kan best zijn dat we op korte termijn al vacatures hebben.”

KilometersVoor Hengeloër Rob van Dijk zelf is de komst van de nieuwe winkel een feestje. De afgelopen jaren was hij bedrijfsleider in Hoogeveen en maakte hij dagelijks heel wat kilometers. „Nu woon ik vlakbij mijn werk, nou dat voelt als luxe, kan ik je vertellen.”

OppervlakHet Hengelose filiaal is met 1800 vierkante meter winkeloppervlak een van de grotere vestigingen van de keten. De keuze voor Veldwijk is weloverwogen, meldde Nettorama-directeur Sulmann eerder. „Het gaat om een wijk die volop in ontwikkeling is, er staat nog van alles te gebeuren. Na Almelo, Enschede en Borne is het rijtje in Twente compleet”, aldus de supermarktdirecteur.

ConcurrentHet is echter niet de laatste prijsvechter die zich in deze omgeving vestigt. Concurrerende grootgrutter Lidl vestigt zich binnenkort op een paar honderd meter afstand aan de Enschedesestraat. Ook deze keten staat bekend om het goedkope assortiment en het adverteren met scherp geprijsde artikelen.

ProtestEerder dit jaar protesteerden C1000, Albert Heijn en Jumbo, die eveneens filialen in hetzelfde ‘verzorgingsgebied’ hebben, tegen de bouw van de Lidl op deze locatie. De rechtbank veegde deze bezwaren van tafel. De Lidl wordt 1.843 vierkante meter groot met 102 parkeerplaatsen.

Foto: Emiel Muijderman