Nieuws Actueel

Stormloop van 16-plussers voor baan bij ijssalon

MAAIKE KRAAIJEVELD 9 februari 2016

Stormloopbijijssalon

Het loopt storm met 16-plussers die ijsschepper willen worden bij Luciano, de beroemde ijssalon van Luc Blok in Wassenaar. Dat bericht het AD. Op een oproep op Facebook reageerden tientallen jongeren. Sabine Verschoor, wethouder economie in Wassenaar deed er nog een schepje bovenop door te twitteren dat Luciano een ijsschepper vanaf 16 jaar zoekt.

“De vacature staat nog open”, zegt Blok lachend. “ We kunnen straks hopelijk gaan kiezen. We kunnen ook scholieren gebruiken als bordenwassers, want we zijn een groot bedrijf. Maar ijsscheppen, dat vinden ze leuk, ja.”

Het jaar is nog maar net begonnen of Luciano is al genomineerd voor de titel ‘IJssalon van het Jaar 2016’. Luc Blok is dan ook meesterijsbereider, de hoogste graad van vakbekwaamheid op dit gebied. Luciano is het droom-komt-uitverhaal van Blok, die van een standplaats met een ijskar in Wassenaar tot een van de bekendste ijssalons in Nederland uitgroeide.

De ijsmeester heeft ook in de Haagse Theresiastraat een vestiging en een nieuwe op het Stadhuisplein in Zoetermeer. Zijn ijs wordt bovendien verkocht in Rijswijk, Utrecht en Overveen.