Nieuws Actueel

Straatmuzikant kreeg 25 messteken in de borst

Van onze redactie 5 december 2014

Het enorme verdriet is bijna tastbaar in het appartement waar de familie van de Bulgaar Zdravko Vazov bij elkaar is gekropen. Als familie of bekenden binnenkomen vallen ze hen huilend in de armen. "Waarom?" vraagt Pepa huilend aan iedereen die haar in de armen neemt. "Wat had Zdravko misdaan?"

Een 17-jarige jongen is opgepakt voor de steekpartij.

Straatkrantjes In halve zinnen Nederlands, Duits en Russisch wordt getracht hun verhaal te vertellen. "Zdravko stond dinsdag tot 16.00 uur aan de zijde van de Albert Heijn straatkrantjes te verkopen", vertelt zijn vrouw met behulp van een tolkende neef. "Daarna is hij met zijn accordeon aan de andere kant, bij de Jumbo gaan zitten. Ik heb hem op een gegeven moment gebeld, omdat het zo koud was. Of ie nog thuis kwam eten. Hij zei dat hij er zo aan kwam."

Vergeefs Toen Pepa vergeefs bleef wachten en geen gehoor meer kreeg ging ze met dochter Veneta bij winkelcentrum de Aa-landen kijken. "Ik zag allemaal politiewagens en sirenes en niemand kon me iets vertellen over 'de accordeonist'. De politie bracht me naar binnen toen ik naar Zdravko vroeg. Toen hoorde ik pas wat er was gebeurd. Hij had 25 messteken in de borst. Waarom doet iemand zoiets?"

Begrafenis De christelijke familie wil Zdravko Vazov in Bulgarije begraven. Met behulp van de gemeente Zwolle wordt zijn lichaam naar Bulgarije vervoerd. De familie wordt ondersteund door de Stichting Vrienden van de Herberg.