Nieuws Actueel

Streep door skihal in Deurningen

Van onze redactie 8 april 2015

Skihal ANP

De gemeente Dinkelland maakte dinsdag bekend dat de onderzochte plek nabij de A1 en Frans op den Bult in Deurningen ‘niet haalbaar’ is. De radar van het vliegveld zou last kunnen krijgen van zo’n hoog gebouw op die plek, zo is gebleken uit onderzoek.

‘Regio had al 200 tot 300 meer banen gehad’

„We zijn al drie jaar bezig in Twente en hadden nu al bijna zover kunnen zijn dat de regio er met de skihal 200 tot 300 banen bij had gekregen”, verzucht een woordvoerder van SPI, dat in meerdere landen grote overdekte skiaccommodaties bouwt. De woordvoerder is zeer teleurgesteld over het feit dat de radar van het vliegveld de ‘boosdoener’ blijkt voor Deurningen. „Drie jaar geleden hebben alle bestuurders in de regio kunnen zien dat het gebouw 80 meter hoog zou worden. Dan weet je toch heel snel of dat een probleem is voor die radar?”

Andere locatie

SPI sluit ondanks de grote teleurstelling over de trage gang van zaken niet uit dat er alsnog naar een andere locatie in de regio wordt gezocht. De bouwer zoekt naar een plek die niet ver van een snelweg af ligt en ook makkelijk bereikbaar is vanuit het Duitse achterland.

Foto: ANP