Nieuws Actueel

Strijkservice Iron Lady van Yvonne Goorhuis uit Oldenzaal ‘gat in de markt’

Van onze redactie 17 juni 2015

Yvonne goorhuis frans nikkels

Ze vindt het niet gek dat het wel een gat in de markt móet zijn. „Want wie ik ook spreek, iedereen heeft een hekel aan strijken.” Yvonne Goorhuis (55) niet, ze vindt het erg leuk om te doen. „Waarom? Ik houd van opgeruimd, netheid en je ziet meteen resultaat. Een man in een mooi pak, daar hoort een glad gestreken overhemd bij.”

Kans van slagenZe heeft er zin in en is overtuigd dat ze haar bedrijfje kans van slagen heeft. Acht jaar lang was de Oldenzaalse receptioniste bij Markt & Media, daarvoor werkte ze jarenlang in de platen- en cd-zaak De Pathefoon van haar en haar man Harry. Na het faillissement van Markt & Media kwam ook zij zonder werk te zetten. „Ik heb nog een jaar gewerkt bij een internetbedrijf in Enschede, maar het contract werd dus niet verlengd. Afwachten en alleen maar afwijzingen krijgen na weer een sollicitatie, dat had ik wel gezien. Voor mezelf beginnen dus en daarbij dicht bij mezelf blijven. Twee jaar geleden liep ik al met dit idee rond en nu ga ik het doen ook.” Grote investeringen hoefde ze immers niet te doen: een strijkplank en een strijkijzer.

EconomieZe denkt ook dat dit moment ook beter is dan een paar jaar geleden. „Omdat de economie toch een beetje aantrekt en er veel tweeverdieners zijn. Mensen hebben ’s avonds als ze thuiskomen geen zin om te gaan strijken, hebben er geen tijd voor en er juist wel weer een beetje geld voor over.”

WebsiteOp een keurige site presenteert ze zich: 2 euro voor een overhemd, 1 euro voor een t-shirt en 2 euro voor een jurk. Binnen Oldenzaal haalt en brengt ze de kleding voor 2,50 euro. „Men krijgt het keurig op een kleerhanger terug.”

BedrijvenYvonne Goorhuis gokt op particulieren, maar ook op bedrijven. „Er zijn immers genoeg bedrijven waar mannen in pak moeten rondlopen, ik kom dan de hemden halen en een dag later terugbrengen, mooi toch?”, zegt Yvonne, die ook nog een halve dag in de museumwinkel van Ton Schulten werkt en een halve dag als kaasverkoopster in de marktkraam van haar broer. „Ik hou nu eenmaal van aanpakken.”

Foto: Yvonne Goorhuis (Frans Nikkels)