Nieuws Actueel

Stripes Clothing: In de bak aan de bak

Rik Nizet 12 mei 2015

Stripes clothing ondernemen kleding groot

Stripes Clothing x Pruno & fifi is de nieuwe samenwerking tussen Stripes Clothing en Henk Schiffmacher. De nieuwe collectie, bestaande uit T-shirts, truien, overhemden en kunst is deze week gelanceerd op het internationale crowdfund platform Kickstarter.INTERVIEW: Henk Schiffmacher

Stripes Clothing laat kleding maken in gevangenissen en is in 2012 begonnen door 4 vrienden. Henk Schiffmacher laat zich al heel zijn leven inspireren door gevangeniskunst. "In de gevangenis is weinig voor handen en dat maakt creatief. Kunst uit de gevangenis is minimalistisch en puur. Gemaakt met bloed zweet en tranen, soms letterlijk."

Rauw en eerlijkToen Stripes Clothing een ambassadeur zocht was Henk Schiffmacher direct nummer 1 op de lijst. "We wisten dat Henk zich laat inspireren door het leven uit de gevangenis. Hij is rauw, eerlijk en een geweldige kunstenaar. In het eerste gesprek merkten we direct hoe enthousiast Henk is. Hij heeft zoveel kennis van de tattoo kunst en haar origine in de gevangenis. Als hij eenmaal begint met vertellen kan hij urenlang grappige en interessante anekdotes vertellen."

Stripes ClothingStripes Clothing werkt samen met gevangenissen in België, Frankrijk en de US. "Ik heb altijd iets gehad met het gevangenisleven en het is inspirerend om samen met de gevangenen kleding te mogen ontwerpen. Ik maak de ontwerpen, zij de kleding. Ik vind het heel bijzonder dat een merk verder kijkt dan alleen de kleding. Door het betrekken van de gevangenen voelen zij zich maatschappelijk betrokken en kunnen zij iets uitdagends en nuttigs doen", licht Henk Schiffmacher toe.

Het merk wil een boost geven aan de toekomstdroom: Door middel van het produceren van upgraded prisonwear in gevangenissen de sociale impact voor gedetineerden verhogen. "Ik hoop dat Nederland en de rest van de wereld ziet hoe bijzonder en uniek dit merk is en het project via Kickstarter ondersteunt’ aldus Schiffmacher. Het kickstarterproject is maandag 11 mei online gaan.