Nieuws Actueel

Stroopwafels uit Oss op Amerikaanse vluchten

Van onze redactie 11 december 2015

United Airlines, een van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen, gaat op de Nederlandse toer, meldt De Volkskrant. Vanaf februari krijgen passagiers op ochtendvluchten stroopwafels geserveerd. Het is voor het eerst sinds 2008 dat het Amerikaanse bedrijf passagiers gratis snacks geeft. Bij de meeste maatschappijen zijn die wegbezuinigd. "Een klein beetje caramelzaligheid tussen krokante wafels", zo roemt het de stroopwafel.

In Oss kunnen ze hun geluk niet op over de megastroopwafeldeal. "We zijn apetrots dat ze voor ons hebben gekozen", zegt directeur Thijmen Peter de With. Hij wil niet zeggen hoeveel Daelmans (sinds 1909) ermee verdient.

Symboliek speelde een rol bij de keuze voor Nederland. United koos de ouderwetse stroopwafel omdat het koekje volgens het bedrijf bewijst hoe internationaal de maatschappij is. United vliegt dagelijks naar 352 luchthavens in zes werelddelen en is daarmee de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. "Het is een knipoog naar onze aanwezigheid wereldwijd", zegt vicepresident voedselzaken Jimmy Samartzis over de stroopwafel.

De stroopwafels worden uitgedeeld op de vluchten in Noord-Amerika en de meeste vluchten in Zuid-Amerika. In een video adviseert United passagiers, op aanraden van Daelmans, de stroopwafel twee minuten warm te laten worden boven een kop koffie of thee.