Nieuws Actueel

Student in rolstoel geweigerd bij café om veiligheidsredenen

Van onze redactie 13 november 2014

Juan, student op het Markiezaat in Bergen op Zoom, kreeg zeven maanden geleden een ernstig motorongeluk, waardoor zijn onderlichaam volledig verlamd raakte. Sindsdien zit hij in een rolstoel.

Bij zeker zes cafés in de stad kwam hij wel zonder problemen binnen, vertelt Juan. "Sommige portiers waren zelfs zo behulpzaam me naar binnen te tillen."

Aan de deur van Shots kreeg hij te horen dat hij geen toegang kreeg 'om veiligheidsredenen'. De portier haalde café-eigenaar Thomas Reetra erbij, die aan Juan uitlegde dat het café sinds zijn komst twee weken geleden overleg had gepleegd.

"Café Shots is een hele kleine ruimte: vijftig vierkante meter in oppervlak en anderhalve meter breed voor klanten. Als er iets gebeurt in het café, lopen we het risico dat iemand in een rolstoel voor de uitgang staat", vertelt Reetra. "Zodra het druk wordt, laten we voortaan geen rolstoelafhankelijke personen meer toe bij Shots, om de veiligheid van die persoon zelf, maar ook van ons personeel en de klanten te kunnen garanderen."

De familie Dekkers heeft woensdag aangifte gedaan bij de politie.