Nieuws Actueel

Studio Fit20 laat mensen zich in twintig minuten fitter voelen

Van onze redactie 15 april 2015

Fit20 Robert Vervloet Taina Monteiro

De studio van Fit20, niet groter dan een gemiddelde woonkamer, onderscheidt zich van ‘doorsnee’ fitnesstudio’s. Er staan geen loopbanden of hometrainers. Wel zes moderne toestellen, elk bedoeld voor een andere spiergroep. Zo komen borst-, arm-, been-, buik-, rug- en bilspieren elke week aan bod. „Aan de eerste training houd je mogelijk spierpijn over”, zegt Vervloet. ,,Maar daarvan is na de tweede training meestal al geen sprake meer. Omkleden is niet nodig. Omdat de temperatuur hier op 18 graden ligt, zweet je niet. Ik heb klanten die vlak voor werktijd in driedelig pak langskomen om te trainen.”

Eerste resultaten na drie maanden merkbaar

Volgens Vervloet zijn de eerste resultaten na drie maanden merkbaar. De vooruitgang wordt door de trainer bijgehouden in een computerprogramma. „Met deze training word je geen spierbundel zoals je ze in de sportschool wel eens ziet. Maar je gaat je wel fitter voelen en krijgt een betere conditie. De trainingen blijken ook gezond te zijn voor mensen met diabetes of botontkalking.”

Fit20 is al enige jaren geleden in Nederland gestart. De 46e vestiging wordt vrijdag om 17.00 uur geopend door Patrick Welman.

Lees ook: Vitaliteitsstudio Fit20 opent in Enschede

Foto: Robert Vervloet van Fit20 in Enschede. (Taina Monteiro)