Nieuws Actueel

Succes blijft John de Mol achtervolgen

Rik Nizet 21 september 2015

John de mol glaasje middelgroot

De Amerikaanse versie van The Voice heeft opnieuw een Emmy Award gewonnen. Het programma uit de stal van de Nederlandse tv-producent John de Mol kreeg de prestigieuze televisieprijs in de categorie talentenjachten.

The Voice won de prijs voor het eerst in 2013. John de Mol was toen zelf aanwezig in Los Angeles. Vorig jaar maakte de show ook kans op de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs, maar toen wist The Voice de nominatie niet te verzilveren. Andere genomineerden in de categorie waren Dancing With The Stars, Project Runway, So You Think You Can Dance, Top Chef en The Amazing Race, de winnaar van vorig jaar.Game of ThonesDe hitserie Game of Thrones bleek zondagavond de grote winnaar. De fantasyserie, met onder anderen Carice van Houten en Michiel Huisman, sleepte een recordaantal van twaalf Emmy's in de wacht. Dat is meer dan een serie ooit won in één jaar. Game of Thrones was in totaal 24 keer genomineerd. De Amerikaanse serie won onder meer de prijs voor beste dramaserie, beste mannelijke bijrol in een dramaserie, de regie, het schrijfwerk en de casting. Carice van Houten was aanwezig bij de uitreiking van de Emmy's, de meest prestigieuze televisieprijzen in de Verenigde Staten.

De prijs voor beste acteur in een dramaserie ging naar Joh Hamm uit Mad Men. Viola Davis kreeg de prijs voor beste actrice in een dramaserie voor haar rol in How to Get Away With Murder. Davis is de eerste zwarte vrouw die een Emmy won in deze categorie.

De serie Veep werd bekroond tot de beste komedieserie. Julia Louis-Dreyfus won voor de vierde keer een Emmy voor beste actrice in een komedieserie voor haar rol in de serie over de Amerikaanse vicepresident. De award voor beste acteur in een komedieserie ging naar Jeffrey Tambor uit Transparent.

Ook The Daily Show viel in de prijzen. Jon Stewart presenteerde vorige maand voor het laatst de satirische talkshow. Het programma werd uitgeroepen tot beste talkshow en kreeg verder een prijs voor onder meer de regie.

De Emmy's werden dit jaar voor de 67ste keer uitgereikt.