Nieuws Actueel

Succes voor Honda

Lotte Grimberg 29 juli 2014

Honda, de op twee na grootste autofabrikant van Japan, verwacht meer winst te maken dan het concern eerder had voorspeld. Voor het lopende boekjaar, dat eindigt op 31 maart, rekent het bedrijf nu op een nettowinst van 600 miljard yen (circa 4,4 miljard euro). Bij de vorige prognose ging Honda nog uit van een nettowinst van 595 miljard yen.

Nieuwe modellenDe Japanse autofabrikant zegt dat de verhoging van de winstverwachting stoelt op zijn prestaties in opkomende markten. De introductie van nieuwe modellen peppen daar de verkopen op. Honda is al enige tijd bezig meer omzet in China, India en Indonesië te genereren om zijn afhankelijkheid van Noord-Amerika, goed voor bijna de helft van de omzet, te verminderen.

SnoepenHonda brengt sinds vorig jaar in China, India en Indonesië speciaal voor deze landen ontworpen modellen op de markt. Daarmee hoopt het concern marktaandeel af te snoepen van concurrenten als Volkswagen en Toyota.

Volgens een analist van de internationale zakenbank Goldman Sachs lukt dat vooral in India en Indonesië. ,,De recente agressieve investeringen in producten voor deze markten beginnen hun vruchten af te werpen.''