Nieuws Actueel

Succesvolle crowdfundingsactie voor gedumpte baby

Rik Nizet 10 maart 2015

Babyvoeten middelgroot

Via een crowdfundingsactie is meer dan 20.000 euro opgehaald voor de baby die vorig jaar in een Amsterdamse vuilcontainer werd gedumpt. Initiatiefnemer Frank de la Bey overhandigde de cheque dinsdagochtend aan de Jeugdbescherming Regio Amsterdam.

Het meisje kan over het geld beschikken als ze achttien jaar wordt. De la Bey begon het zogeheten 'Fonds voor een ongelooflijk dapper klein meisje' omdat de vondst van de baby hem als kersverse vader niet losliet. ,,Het lijkt mij namelijk geweldig als deze topper vanaf nu alle kansen krijgt in het leven. Dat begint met liefde en warmte, maar een fonds om haar in alles te ondersteunen helpt ook. Opvang, school, zorgkosten en straks misschien een studie'', motiveerde hij zijn actie.

DonatiesDe donaties kwamen vanuit het hele land. "Ook van mensen die zelf door de politie zijn bezocht om te controleren of ze hun kind nog wel hadden'', zei De la Bey. De politie ging in de periode na de vondst langs bij de ouders van honderden pasgeboren baby's in de hoop de herkomst van de vondeling te achterhalen. Dat is nog altijd niet gelukt.

Het kindje werd in de vroege ochtend van zondag 26 oktober gevonden door een voorbijganger, die geluidjes hoorde uit een ondergrondse vuilcontainer. Het meisje, vermoedelijk tussen de tien en twintig dagen oud, was in een plastic zak gestopt. Ze is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin en maakt het goed.

Naast het geld gaf De la Bey ook een 'wensboek' aan de Jeugdbescherming, waarin berichtjes van de donateurs voor het meisje staan.