Nieuws Actueel

Suez toont interesse in Indaver

Lotte Grimberg 18 september 2014

Het Franse nutsbedrijf Suez Environnement overweegt de aankoop van het belang van 75 procent van energiebedrijf Delta in het Belgische afvalverwerkingsbedrijf Indaver. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

OpkoopfondsenDelta zette zijn meerderheidsbelang in Indaver onlangs formeel in de etalage. Volgens de bronnen zouden ook Suez-concurrent Veolia Environnement en verschillende opkoopfondsen interesse hebben in Indaver. Een mogelijke deal zou heel Indaver waarderen op zo'n 800 miljoen euro. Suez en Veolia wilden geen commentaar geven.

ThuismarktEen woordvoerder van Delta gaf eerder deze week aan dat er nog niet concreet met partijen wordt gesproken. Bij Indaver werken ruim 1600 mensen. Het hoofdkantoor staat in thuismarkt België en de onderneming heeft verder activiteiten in Nederland, Italië, Portugal, Ierland en Duitsland. Indaver richt zich vooral op industrieel afval en is ook actief in gemeentelijk afval.

Het belang van 25 procent van Indaver dat niet in handen is van Delta is in bezit van een aantal Vlaamse aandeelhouders en een klein aantal chemische bedrijven.