Nieuws Actueel

Sunrise houdt je agenda overzichtelijk

Van onze redactie 6 februari 2015

Wat is het precies?Sunrise is een app voor Android, iOS en web waarmee je je agenda's (Google, Facebook, iCloud en diverse andere applicaties) overzichtelijk weer kunt geven op je telefoon, tablet of desktop. Je kunt agenda's van meerdere accounts en applicaties invoeren, waarna Sunrise ze samenvoegt tot een duidelijk geheel.

Wat maakt het bijzonder? Sunrise laat bij afspraken tussen personen foto's zien van de aanwezigen. Daarnaast kun je meldingen instellen op je telefoon en een widget installeren voor in je dagoverzicht. De app biedt dus meer mogelijkheden dan de standaardagenda om afspraken niet te vergeten.

Zijn er nadelen? De app gebruikt icoontjes voor bijvoorbeeld lunch- of sportafspraken wanneer je daarvoor de Engelse termen gebruikt. Helaas werkt dit nog niet bij Nederlandse termen.

Vind ik leuk? Sunrise is een verademing voor wie veel verschillende agenda's naast elkaar gebruikt. De app schept dan echt orde in de chaos. De overname door Microsoft kan bovendien wel eens betekenen dat straks ook Windowsapplicaties te koppelen zijn. Dat maakt 'm alleen nog maar completer.