Nieuws Actueel

Superroute-app mag zich gaan bewijzen (video)

Van onze redactie 5 januari 2015

De proef gaat maandag officieel van start. Het is de bedoeling dat forenzen voor vertrek de Superroute-app raadplegen om de optimale route te plannen voor hun woon-werkverkeer, waarop ze actuele en persoonlijke reisinformatie krijgen.

Het project heeft nu 15.000 deelnemers. Superroute is met name bedoeld voor automobilisten die veel van of naar Amsterdam rijden. Op de app plannen ze hun reis en kunnen ze een gewenste aankomsttijd aangeven. Die navigeert de bestuurders via een slimme route naar de bestemming. Bij vertraging onderweg wordt de route aangepast. Door niet iedereen dezelfde routes te adviseren, hoopt het team Amsterdam Onderweg het verkeer te verdelen en de files te verminderen.

Slimme routes De Amsterdamse proef combineert verschillende vormen van verkeers- en weginformatie. De app houdt rekening met informatie over lokale wegen, verkeerslichten, bruggen en gladheid om slimme routes uit te kunnen stippelen. Tijdens de testfase, die in oktober begon, zijn al enkele updates verschenen voor zowel de Android-app als de iOS-versie.

Amsterdam Onderweg is een proef op initiatief van de gemeente Amsterdam, provincie Noord Holland, Rijkswaterstaat en de stadsregio.