Nieuws Actueel

Supersnelle quiz met Greg Shapiro

Van onze redactie 11 februari 2015

"Ik ben de app op dit moment aan het downloaden. Het is erg spannend, je moet in één minuut twintig vragen beantwoorden die ik voorlees. Tijdens het denken over het antwoord moet je al naar de volgende vraag luisteren, dus het spreekt je hersenen flink aan. Daarna is het tijd voor de antwoorden. In de eerste minuut is er geen tijd voor grappen, maar bij de antwoorden heb ik daar wel, heel kort, de tijd voor. Een heel spel duurt drie minuten maximaal."

De quiz is Engelstalig, en elke avond om 21.00 uur komt er een nieuwe editie online. Shapiro is het gezicht van het spel, een project van Pilot Studio. "We kenden elkaar van andere projecten en besloten om dit gewoon te gaan doen. De opnames zijn intensief, het is topsport te noemen. Een team bedenkt de vragen en ik doe wat eindredactie en bedenk grappen."

Quiz maken Wat de app volgens Shapiro bijzonder maakt, is de mogelijkheid om zelf vragen in te sturen. "Met een knop kunnen spelers zelf vragen insturen, of zelfs een hele quiz. Die ga ik dan presenteren. Dat is echt iets nieuws. In de toekomst willen we ook gaan werken met overzichten met high scores, maar voor nu staat het sociale gedeelte voorop. Je vrienden uitdagen via Facebook bijvoorbeeld."

De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.