Nieuws Actueel

Surseance Bas Group: Moederbedrijf Dixons ten onder

Bram de Vrind 28 september 2015

Bas group dixons mycom 335

Bas Group, moederbedrijf van onder meer Dixons, heeft voor een aantal van haar vennootschappen, waaronder de winkelformules Dixons, iCentre en MyCom, uitstel van betaling aangevraagd. Dat maakte het bedrijf afgelopen weekend bekend.

In een verklaring zegt Bas Group dat het bedrijf met de bewindvoerder werkt aan een doorstart. De winkels en de webshops blijven tot nader order open. Een woordvoerder van Bas Group kon nog niets zeggen over een tijdspanne waarin meer bekend moet worden.

Bij de Bas Group werken circa 1200 mensen. Die zijn per mail ingelicht over de situatie bij het bedrijf.

FaillietVan de betreffende winkelformules is elektronicaketen Dixons, diein 1975 is opgericht, veruit de grootste. Bij dat bedrijf werken 650 medewerkers verdeeld over honderd winkels. Bij computer en hard- en softwarewinkel MyCom staan de banen van 350 medewerkers verdeeld over 51 winkels op het spel.

Apple-dienstverlener iCentre heeft 190 mensen in dienst verdeeld over 24 winkels. De zelfstandige verkoper van Apple-producten maakte in 2013 onder de vleugels van Bas Group al in afgeslankte vorm een doorstart nadat hij failliet was verklaard.

Lees ook: Uw geld verdwijnt in paar zakken