Nieuws Actueel

Swiss Re maakt kleine winst

Lotte Grimberg 6 augustus 2014

Swiss Re, de op een na grootste herverzekeraar ter wereld, heeft de nettowinst in het tweede kwartaal licht zien toenemen tot 802 miljoen dollar (590 miljoen euro), maakte het bedrijf woensdag bekend.

WinstdalingHet resultaat was beneden de verwachtingen van analisten. In het tweede kwartaal van vorig jaar hield Swiss Re onder de streep 786 miljoen dollar over. Het resultaat werd in de afgelopen driemaandsperiode gedrukt door een flinke winstdaling bij de de levens- en gezondheidsdivisie. De nettowinst van dit onderdeel ging omlaag van 154 miljoen naar 48 miljoen.

De schadetak boekte wel meer winst. Deze tak leverde het bedrijf een winst op van 553 miljoen dollar, ruim een vijfde meer vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar.

SchadeclaimsConcurrent Hannover Re, de op twee na grootste herverzekeraar ter wereld, rapporteerde woensdag een winststijging van 10 procent in het afgelopen kwartaal, geholpen door een afname van het aantal grote schadeclaims. De nettowinst kwam uit op 211,5 miljoen euro, tegen 192,3 miljoen een jaar eerder. Ook dat was lager dan analisten hadden voorzien.