Nieuws Actueel

't Lansink en De Bloemenbeek behouden Michelinster

Van onze redactie 17 november 2014

De vijf nieuwe sterrestaurants zijn Japans restaurant Sazanka aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, restaurant Sinne aan de Ceintuurbaan in Amsterdam, restaurant Wiesen aan de Kleine Berg in Eindhoven, restaurant Ratatouille & Wine aan de Lange Veerstraat in Haarlem en restaurant FG Foodlabs aan de Katshoek in Rotterdam.

Tweesterrenrestaurants Er zijn in Nederland drie tweesterrenrestaurants bij gekomen. Dat maakte Michelin maandag in Maastricht bekend, waar de sterren werden uitgedeeld. Het aantal restaurants met drie sterren is hetzelfde gebleven. Dat zijn er nog steeds twee: De Librije in Zwolle van chefkok Jonnie Boer en De Leest in Vaassen.

Maastricht Michelin deelde maandag opnieuw sterren uit in Nederland. Het evenement met de presentatie van het rode, culinaire boekje werd gehouden in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Dit jaar is er geen nieuw etablissement dat een derde ster krijgt. Zoals altijd bleef dat een geheim tot de gids door hoofdinspecteur Werner Loens werd gepresenteerd.

Foto: Emiel Muijderman