Nieuws Actueel

Talpa klaar voor miljoenenverkoop

Lotte Grimberg 18 september 2014

Meerdere gegadigden hebben interesse in het mediabedrijf Talpa van John de Mol. Bij financieel adviseur Bank of America Merrill Lynch hebben zich volgens Het Financieele Dagblad potentiële kopers gemeld voor een overname. Een woordvoerder van het mediaconcern bevestigde donderdag dat er belangstelling is voor Talpa.

Een verkoop kan volgens ingewijden zeker 600 tot 700 miljoen euro opleveren. Een opbrengst van meer dan 1 miljard euro is niet uitgesloten als Talpa zijn winst verder kan opvoeren. Mogelijke kandidaten voor een overname zijn FremantleMedia en 21st Century Fox. Talpa zelf wil geen namen noemen.

SuccesvolVolgens de woordvoerder is er al veel langer interesse voor Talpa. "Dat is ook niet zo gek voor een succesvol bedrijf en in een periode van een consolidatiegolf.''

Talpa timmert flink aan de weg in het buitenland met zijn talentenjacht The Voice. Met realityshow Utopia hoopt de tv-producent op een nieuwe internationale kaskraker.

ZendergroepIn Nederland is Talpa ook medeaandeelhouder van het televisiebedrijf SBS. Het Amerikaanse Discovery Communications van mediatycoon John Malone zou het tv-bedrijf achter de zendergroep (SBS6, Net5 en Veronica) willen overnemen.