Nieuws Actueel

Tamme handel aan einde sterke beursmaand

Van onze redactie 30 oktober 2015

Image 5388724

,,Het is een tamme handelsdag. De wat kleinere bedrijven als USG en NSI kwamen met cijfers, maar dat zijn geen aandelen die de markt in beweging zetten. Het is vooral wachten op de macrocijfers uit de VS en de resultaten van de grote Amerikaanse olieconcerns Exxon en Chevron, die later op de dag naar buiten komen", aldus Erwin Blok, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,7 procent lager op 459,76 punten. De hoofdindex stevent desondanks af op een maandwinst van ruim 9 procent. De MidKap stond nagenoeg vlak op exact 692 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,4 procent. De DAX in Frankfurt daalde 0,3 procent, maar koerst daarmee toch af op de beste beursmaand sinds 2009.

MidKap

USG People prijkte bovenaan de MidKap met een winst van ruim 6 procent. Het uitzendbedrijf voerde zijn kwartaalresultaten opnieuw op en verwacht dat de positieve trend aanhoudt. Fugro won 0,6 procent. De bodemonderzoeker schrapt vanwege de verslechterde marktomstandigheden vijfhonderd banen. Voedingsbedrijf Corbion, dat ook met cijfers kwam, zakte 1,5 procent.

Sterkste stijgers in de AEX waren verzekeraar Delta Lloyd en telecombedrijf KPN met winsten van meer dan 1 procent. Kabelbedrijf Altice stond onderaan met een min van 1,9 procent.

Airbus

In Brussel klom AB InBev 2 procent. De biergigant bracht in het afgelopen kwartaal net als concurrent Heineken (plus 0,1 procent) meer en ook duurder bier aan de man.

BNP Paribas steeg bijna 2 procent in Parijs. De grootste bank van Frankrijk boekte meer winst dan analisten hadden verwacht. Vliegtuigbouwer Airbus en automaker Renault, presteerden ook beter dan voorzien, en werden beloond met koerswinsten van circa 6 procent.

De euro was 1,1010 dollar waard, tegen 1,0969 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 46,23 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 49,14 dollar per vat.