Nieuws Actueel

Taser floreert door Ferguson

Bram de Vrind 19 augustus 2014

Taser heeft een impuls gekregen dankzij de onlusten in de Amerikaanse stad Ferguson. Het aandeel van de maker van stroomstootwapens is een paar dagen tijd een kwart meer waard geworden.

Volgens CNN gokken beleggers vooral op een groeiende vraag naar de draagbare camera's die het bedrijf ook maakt. De politie zou die kunnen gebruiken om beelden te maken van hun eigen optreden, om beschuldigingen van bijvoorbeeld excessief geweld tegen arrestanten te kunnen ontkrachten.

Kapers op de kustAnalisten waarschuwen evenwel al dat er andere kapers op de kust zijn. Zo zouden de interactieve brillen waar bijvoorbeeld technologiegigant Google aan werkt, geduchte concurrenten kunnen worden voor de videoproducten van Taser. Bovendien is het volgens marktkenners maar de vraag of politieagenten daadwerkelijk bereid zijn apparatuur te dragen waarmee ze zichzelf op de vingers laten kijken. Toch kreeg het aandeel er maandag weer 5,5 procent bij.

Ongewapende tienerDe rellen in Ferguson, in de staat Missouri, braken vorige week uit nadat een agent een ongewapende zwarte tiener had doodgeschoten. Mensenrechtenorganisaties zijn kritisch over de manier waarop de politie de protesten heeft aangepakt die daarop losbarstten.