Nieuws Actueel

Tattooshopeigenaar Cult-Art organiseert Tattoofest in Nijverdal

Van onze redactie 17 augustus 2015

Gert Jan Aaltink Bert Kamp

Het festival begint zaterdag om 12.00 uur en eindigt om 01.00 uur. Achttien verschillende bands treden zowel binnen als buiten op. Namen als Bleeding Gods, Grown Cold en Neckbreak Nation staan op het programma.

Live Tattooing"Elke laatste zaterdag van de maand houden we Live Tattooing met muziek bij ons in de zaak", vertelt de tatoeëerder. "Daar ontdekken we veel bands, die we uitnodigen op Tattoofest. Maar soms melden bands zich uit eigen beweging. De Tsjechische deathmetalband Hypnos rijdt twee dagen voor het festival weg om hier op te kunnen treden. Dat is natuurlijk gaaf."

PromotieDe muzikanten uit dit muziekgenre krijgen volgens Aaltink weinig mogelijkheden voor optredens. Er zijn genoeg rock- en metalfestivals, maar vaak low budget van opzet. "Tattoofest is dat ook, maar we bezuinigen niet op de geluidskwaliteit. Deze muziek moet namelijk goed geluid hebben, anders valt het in het niet. Dit festival is er natuurlijk ook ter promotie van mijn bedrijf. Dus ik reken het gewoon tot de vaste kosten."

Vijfhonderd bezoekersDe tattooshopeigenaar verwacht zo'n vijfhonderd bezoekers te mogen verwelkomen. Om hen tegemoet te komen, is er vervoer geregeld tussen het NS-station en zijn zaak aan de Nicolaus Ottostraat 5, op industrieterrein 't Lochter. "Vorig jaar vonden mensen het een beetje ver lopen. Het kan in 20 minuten, maar goed...", zegt hij lachend. Vanaf 11.15 uur rijdt er een taxibusje. "Gratis. Vanaf 12.15 uur voor 2 euro per persoon", meldt Aaltink. 's Avonds worden de mensen voor 1,50 euro teruggebracht."

TatoeërenDe metalliefhebbers op Tattoofest kunnen zich laten tatoeëren door Tjitse de Vries, die werkzaam is bij Cult-Art. Ook de Franse tatoeëerder Julien Samou komt naar het festival. Mensen kunnen ter plekke beslissen een tatoeage te nemen. "Dat gebeurt inderdaad wel eens", laat Aaltink weten. "Zelf zet ik er die dag maar een, want ik ben druk genoeg. Mensen die op Tattoofest een tatoeage laten zetten van 10 bij 10 of 15 bij 5 centimeter, krijgen bovendien 30 procent korting."

Kaarten zijn nog te koop via de Cult-Art Shop in Nijverdal of Zwolle.

Foto: Bert Kamp