Nieuws Actueel

Taxfree shoppen vanaf thuis

Rik Nizet 30 mei 2014

Vakantiegangers die met het vliegtuig reizen hoeven nu niet meer hoog in de lucht te bladeren voor een taxfree-koopje. Taxfree shoppen kan sinds kort vanaf thuis. Zodra een vakantieganger het vluchtnummer in huis heeft kan op de site Travel and Shop belastingvrij gewinkeld worden. Op basis van naam en Transavia.com-vluchtnummer genereert de site een taxfree-code. De bestellingen worden vervolgens thuisbezorgd, desgewenst al voor de vakantie.

BTW-verhogingTaxfree shoppen is onder vakantiegangers populair, mede door de recente btw-verhoging (21 procent korting). Vakantiegangers die met het vliegtuig reizen hoeven nu niet meer hoog in de lucht te bladeren in het magazine om iets uit te zoeken of met hun aankopen te slepen. Wie een vlucht geboekt heeft kan nu vooraf taxfree shoppen op internet.

AirshopTravelandshop is een nieuw initiatief van Airshop die het taxfree-assortiment verzorgt aan boord van onder meer Arke, Transavia.com, Thomas Cook, Luxair en Air Europa. Het bedrijf ziet 'Travel and Shop' als een extra service aan de reiziger die vaak al met veel bagage op weg is.