Nieuws Actueel

Taxibedrijf Walhof uit Winterswijk vult gat door failissement Regiotaxi op

Van onze redactie 16 februari 2015

De Combitaxi rijdt alleen op weekdagen dagelijks van negen tot negen in de bebouwde kom van Winterswijk. Wie mee wil belt minimaal een uur van tevoren op. De ophaaltijd is maximaal een kwartier voor of na het afgesproken tijdstip. Elke rit kost 4 euro en omdat het een deeltaxi is kunnen er meer mensen in de auto of het busje zitten.

Geen kortingHet belangrijkste verschil met de Regiotaxi is dat er geen korting wordt gegeven aan mensen met een WMO-indicatie. „Daar was die subsidie van de provincie voor”, vertelt Hans Mennink van het taxibedrijf.

VoorgeschiedenisDe Winterswijkers hebben de Combitaxi in 1988 bedacht. „We gebruiken opnieuw de naam die we toen hebben laten vastleggen. Het was succesvol, de Combitaxi reed uiteindelijk in 29 gemeenten.” Toen in 1998 de Mobimax begon, de voorloper van de Regiotaxi, stopte Taxi Walhof ermee.

Personeel„We beginnen simpel”, vertelt Henk Mennink, die met zijn broer het Winterswijkse vervoersbedrijf runt. „We hebben 45 wagens en meer dan 50 chauffeurs. Die kunnen vanaf negen uur gaan rijden, dan hebben we de grootste drukte van ons andere vervoer gehad. De Combitaxi kan elk half uur rijden.”

SamenwerkingHans Mennink: „Voorlopig doen we het alleen, maar we staan open voor samenwerking met andere bedrijven in andere plaatsen. Afhankelijk van de vraag kunnen we ook ons gebied uitbreiden, maar ook meer uren gaan rijden en op meer dagen.”

Lees ook: Vervoer Regiotaxi Gelderland weer op gang

Foto: Thinkstock