Nieuws Actueel

Taxichauffeurs in actie tegen UberPOP

Lotte Grimberg 18 februari 2015

Enkele honderden taxichauffeurs uit verschillende steden hebben woensdagmiddag geprotesteerd op het Malieveld in Den Haag. Ze zijn in actie gekomen tegen de taxidienst UberPOP.

SnordersDe chauffeurs lieten luid toeterend van zich horen. Ze vinden dat de overheid harder moet optreden tegen UberPOP, een taxidienst die is op te roepen via een app op de smartphone. De illegale dienst wordt verzorgd door particulieren die geen taxivergunning hebben. De overheid beschouwt ze als snorders.

DwangsomDe rechtbank heeft UberPOP verboden op straffe van een dwangsom. Uber, het bedrijf achter de dienst, heeft daar maling aan en gaat ondanks de oplopende kosten door. Lokale protesten van reguliere taxichauffeurs hebben tot nu toe geen effect gehad. Daarom wordt er woensdag gezamenlijk geprotesteerd in Den Haag.

Hoewel de demonstranten niet naar het Binnenhof mogen, zijn enkele tientallen chauffeurs toch richting het parlement gaan lopen. De politie begeleidt de groep. De chauffeurs roepen leuzen als 'UberPOP donder op' en 'Stop UberPOP'.

Omdat de gewone taxi's op Malieveld demonstreren tegen de Über taxi, rijden er in Den Haag nu alleen nog maar Übers! pic.twitter.com/IpFrXwiec2

— roeland smits (@roeland_smits) February 18, 2015

De eerste taxi's uit Amsterdam zijn gearriveerd op het Malieveld in Den Haag. #taxidemonstratie #uberpop pic.twitter.com/jnWhpXZA4q

— Sven Jach (@Sven_Jach) February 18, 2015

Flinke stoet taxi's uit Amsterdam arriveert toeterend op het Malieveld voor UberPOP-protest pic.twitter.com/0MEIpkrFRO

— Alexander Bakker (@alexanderbakker) February 18, 2015