Nieuws Actueel

Taxichauffeurs starten 'Uber-oorlog'

Lotte Grimberg 12 februari 2015

Taxichauffeurs roepen op tot een massale demonstratie tegen de particuliere taxidienst Uberpop in Den Haag op woensdag 18 februari. Doel is het om het Binnenhof plat te leggen, schrijft De Telegraaf.

Lees ookEscalatie Uber-oorlog dreigtUber moet bloedenUber net zo illegaal als XTC

Illegale praktijkenDe taxichauffeurs zijn gefrustreerd, omdat de overheid volgens hen te weinig onderneemt tegen de "llegale praktijken” van Uberpop. In steden als Londen en Parijs bracht de woede tegen Uber eerder duizenden taxichauffeurs op de been.

FrustratiesBrancheorganisatie KNV Taxi is tegen de demonstratie. "Wij hebben alle begrip voor de frustraties van de chauffeurs. Ook wij vinden dat de overheid wel iets meer kan doen tegen Uberpop'', zegt secretaris Hubert Andela. "Uit tactische overwegingen zijn wij echter tegen een actie, omdat dit Uberpop in de kaart speelt. Uberpop is nog relatief klein op straat en vergroot zo zijn naamsbekendheid."

Google ontwikkelt taxi-appGoogle werkt aan een eigen taxi-app, vergelijkbaar met die van Uber. Dat meldde een ingewijde rond de zaak aan persbureau Bloomberg. De stap van Google is opvallend omdat het bedrijf een belangrijke investeerder is van Uber. Er werd daarom gedacht dat Google en Uber samen zouden optrekken of dat Google op een gegeven moment Uber zou overnemen. Een topbestuurder van Google zit in het bestuur van Uber.