Nieuws Actueel

Te koop: Duurste Nederlandse optrekje Londen

Rik Nizet 27 mei 2014

De Nederlandse ambassade in Londen staat te koop en kan volgens Britse media op biedingen rekenen van meer dan 150 miljoen pond (ruim 185 miljoen euro). Hyde Park Gate nummer 85 is de laatste in een reeks ambassades in Londen die in de verkoop gaat.

Vastgoedprijzen in Londen rijzen de pan uit en rijke investeerders kopen de kapitale ambassadegebouwen op om ze om te bouwen tot appartementencomplexen. De Canadese ambassade bracht onlangs omgerekend 370 miljoen euro op. Een penthouse bij Hyde Park ging dit jaar voor 170 miljoen euro van de hand.

BiedingenDe Londense zakenkrant City A.M. schrijft dinsdag dat ook de Nederlandse ambassade waarschijnlijk op warme belangstelling en hoge biedingen mag rekenen.

De brochure voor de Nederlandse ambassade staat staat sinds vorige week op de website van makelaar Cushman & Wakefield. "Dit pand zal ongetwijfeld de afgunst van de wereld opwekken", staat op de website te lezen. "Hyde Park Gate, een van Londens meest begeerde adressen, biedt een zeldzame kans om een groot appartementencomplex te maken vlakbij Kensington Palace, het voormalige huis van Prinses Diana".Hyde ParkHet gebouw is 122 jaar oud en biedt uitzicht op Kensington Gardens en Hyde Park. De Nederlandse ambassade huist er sinds 1953. Volgens Cushman & Wakefield kunnen de duizenden vierkante meters van het ambassadegebouw plaats bieden aan 18 luxe appartementen. De Nederlandse ambassade verhuist over een paar jaar naar Nine Elms, de nieuwe diplomatieke wijk van Londen.