Nieuws Actueel

Te koop: Italiaans horroreiland

Jeroen Jansen 18 april 2014

Op een paar minuten peddelen van Venetië ligt Poveglia. Een klein onbewoond eiland, wat nu te koop staat. Klinkt als een droom, maar dit eilandje staat te boek als een plek waar het spookt. Dat schrijft RTL.

Het eiland heeft een schimmig verleden. Voorheen werd het gebruikt als dump voor mensen die leden aan de pest. Zo werden de zieken weg gehouden van de gezonde mensen, de zieken stierven op Poveglia een langzame dood. Volgens geruchten waren hun geesten er nog steeds rond.

Begin twintigste eeuw werd er een psychiatrisch ziekenhuis gebouwd. De meeste patiënten hadden geen flauw benul waarom ze richting het eiland gestuurd werden. Geruchten leren ons dat patiënten werden misbruikt voor medische experimenten. Bij sommige bewoners zouden delen van de hersenen verwijderd zijn. Een van de artsen zou de hand aan zichzelf geslagen hebben, vanwege de aanwezigheid van spoken.

Het eiland ligt er maar verlaten bij, toeristen zijn er niet welkom. De staat verkoopt het om zo het gat in de begroting een beetje te kunnen dichten. Ideaal zou zijn als een ondernemer de boel opkoopt om er een resort op te bouwen. De eerste gasten zijn er in ieder geval al. De veiling start op 6 mei, bieden kan hier.