Nieuws Actueel

Team Buzz heeft plan voor insectenboerderij Diepenheim

Van onze redactie 6 maart 2015

Insecten team buss TM

Het plan voorziet in een insectenkwekerij voor (menselijke) consumptie, met daaraan gekoppeld een educatief centrum. Want de plannenmakers weten ook: de samenleving moet een hoge drempel over voor de sprinkhaan definitief een plekje in het weekmenu verovert. „Er is veel werk aan de winkel voor insecten het nieuwe sexy food worden”, zegt Agnes Booijink, een van de zes initiatiefnemers.

Prijsvraag ‘ruimte voor ruimdenkers’De plannen van Team Buzz dingen mee naar een prijs van 20.000 euro in de prijsvraag ‘ruimte voor ruimdenkers’ die de provincie Overijssel heeft uitgeschreven. Tien teams hebben voor leegstaande locaties in Overijssel innovatieve plannen gemaakt. De winnaar krijgt 20.000 euro om de plannen verder te ontwikkelen.

Minder CO2 Team Buzz betoogt dat voor de kweek van insecten minder land, water, voer en energie nodig is. Het stoot minder CO2 uit. „En insecten zijn voedzaam. De wereldbevolking groeit hard. Insecten kunnen prima als eiwitvervanger voor bijvoorbeeld vlees.”Foto: Team Buzz (Taina Monteiro)