Nieuws Actueel

Techniekcentrum Sanderink vertraagd

Van onze redactie 28 september 2015

Gerard Sanderink Carloter Ellen

Dat zei Sanderink vrijdagmiddag bij de uitreiking van acht nieuwe studiebeurzen aan studenten van de UT en Saxion. Vorig jaar ontvingen al negen studenten een studiebeurs van Sanderink. De beurs bedraagt 10.000 euro per jaar, gedurende de hele studieduur, en is bestemd voor studenten techniek die zich onderscheiden, in Twente wonen en bereid zijn zich na afronding van de studie te verbinden aan een Twentse bedrijf.

300 banenDe Twentse zakenman, eigenaar van onder andere IT-bedrijf Centric, ingenieursbureau Antea Group en het bouwbedrijf Strukton, wil in Twente ook een technologiecentrum van de grond tillen, waar op termijn ruim 300 banen worden gecreëerd. Hij wil er onderzoek en ontwikkeling laten doen voor z’n eigen bedrijven en voor derden. De provincie heeft een lening van 10 miljoen beschikbaar gesteld en Sanderink zal er miljoenen uit eigen beurs in stoppen. Maar hij heeft voorlopig nog geen tijd want Sanderink heeft tegenslag met Strukton.

32 miljoen verliesHet bedrijf leed vorig jaar 32 miljoen euro verlies door tegenvallers bij de aanleg van de snelwegen. Sanderink: „Strukton vraagt nu al mijn aandacht en daarvoor vraag ik begrip. Ik denk volgend jaar na de zomervakantie zo ver te zijn dat ik de plannen voor het Technology Center weer kan oppakken.”