Nieuws Actueel

Technisch talent gewild op banenbeurs in Hengelo

Van onze redactie 8 april 2015

Image 4845793

Dat zegt Louiset Vos van Exposure beursmanagement over de beurs die vrijdag en zaterdag in de Gieterij van het ROC van Twente in Hengelo wordt gehouden.

Personeel Het werk in de techniek neemt toe, maar wordt tegelijk steeds specialistischer, zegt Reno Polman van Schipper Techniek uit Almelo, dat met zo’n tien vacatures op de Banen-Loopbaanbeurs staat. Door die combinatie wordt het volgens hem moeilijk om het juiste personeel te vinden ‘en dat is de reden dat we meer wervingskanalen benutten, waaronder deze beurs.’

Standhouders Schipper is een van de ongeveer dertig standhouders en heeft werk voor zowel jong talent als voor oudere, ervarene technici. „We hebben een technisch servicebureau dat technische diensten bij klanten ondersteunt en projecten uitvoert en we hebben een uitzendbureau Manschap, waar we monteurs, lassers en engineers voor zoeken.”

Uitzendbureaus Volgens organisator Louiset Vos biedt de beurs meer vacatures dan vorig jaar. „Maar veel bedrijven zijn nog voorzichtig en krijgen via andere kanalen voldoende aanbod. Je merkt dat bij een opleving eerst vooral tijdelijke vacatures ontstaan en dat zie je aan de grotere aanwezigheid van uitzendbureaus op deze veertiende editie.”

Eigen bedrijf De Banen-Loopbaanbeurs biedt verder informatie over opleidingen, loopbaanmogelijkheden en solliciteren. Het bedrijf Spotcv.nl staat er om het laten maken van een presentatievideo op maat te promoten. Verder kunnen bezoekers er hun cv laten checken en advies krijgen over het opzetten van een eigen bedrijf. Er zijn diverse lezingen en workshops. De beurs verwacht tussen de vier- en zesduizend bezoekers.

De Banen-Loopbaanbeurs is op vrijdag open van 13.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis, entreekaarten zijn te downloaden vanaf de site.