Nieuws Actueel

Technologiebedrijf Demcon uit Enschede neemt Nymus3D over

Van onze redactie 7 juli 2015

Directeur Dennis Schipper van roboticabedrijf Demcon Wim Corduwener

Nymus3D telt nu nog vijf medewerkers. "Maar het is goed als dat aantal snel minstens verdubbelt, zodat het bedrijf robuuster wordt', aldus directeur Dennis Schipper van Demcon, dat ruim tweehonderd medewerkers telt.

Harvard Medical School Het Enschedese bedrijf is behoorlijk actief op het overnamepad. Vorige maand werd al het Groningse Inbiolab, specialist in het meten van spierspanning in ademhalingsspieren, ingelijfd.Nymus3D werd in 2010 opgericht door Jeroen Huijben en twee vennoten. Als student technische natuurkunde aan de UT ontdekte hij dat zijn vakgebied focust op formules en grafieken en nog te weinig doet met visualisatie. Hij zag een gat in de markt en heeft nu op het gebied van medische en farmaceutische wetenschap een uitgebreide klantenkring, variërend van universiteiten (onder andere UT en die van Utrecht, Nijmegen en Groningen, én Harvard Medical School) tot instituten als CERN (onderzoek naar elementaire deeltjes) en bedrijven in Nederland, Duitsland en de VS.

Onder indrukDemcon-directeur Schipper vertelt dat hij vanaf het eerste contact onder de indruk was van het werk van Nymus3D. "Zij maken fantastische dingen voor wetenschappers in takken van sport die voor ons relevant zijn. Je kunt er ook hightech mee visualiseren, de wereld waarin wij actief zijn. Ze hebben veel internationale exposure en dat kan weer afstralen op de Demcon-groep." Nymus3D blijft zelfstandig markten bewerken en klanten bedienen en participeert daarnaast in projecten binnen de Demcon groep, aldus Schipper.

Oprichter Huijben van Nymus3D ziet onder de vleugels van Demcon nieuwe kansen in de industrie. "Klanten, bijvoorbeeld in de medische hoek, hebben behoefte aan visualisaties van toepassingen. Onze kracht is dat we inzoomen op de interactie tussen medische instrumenten en menselijk weefsel.'

Foto: Directeur Dennis Schipper van technologiebedrijf Demcon. Foto: Wim Corduwener.