Nieuws Actueel

Technologiebedrijf TKH uit Haaksbergen neemt afscheid van 80-jarige medewerker

Van onze redactie 1 juli 2015

Wim Bouwmeester Frans Nikkels

"Op mijn veertiende begon ik in de textiel", vertelt de vitale Haaksbergenaar. "We woonden in Rekken. 's Morgens fietste ik achter mijn vader aan naar de textielfabriek van Jordaan. Toen het slechter werd heb ik me laten omscholen tot lasser-constructiebankwerker. Waar ik overal gewerkt heb? Daar kun je wel twee kranten mee vullen", zegt Bouwmeester met een lach. "Kon ik ergens anders meer verdienen, dan ging ik. In 1958 ben ik getrouwd. Als je een gezin met vijf kinderen hebt dan moet er brood op de plank komen."

Vrijwilliger In de jaren tachtig loopt hij noodgedwongen bij de deur. "Werk was moeilijk te vinden. Als vrijwilliger hielp ik toen elke ochtend bij de aanleg van de Haaksbergse fietspaden. Met de schop. En met plezier. Toen werd mijn vrouw Rikie ernstig ziek. Drie jaar tot aan haar overlijden heb ik haar verzorgd."

‘Gewoon doorgaan’ Daarna kan Wim Bouwmeester weer aan de slag bij een koeriersdienst in Neede. Via via belandt hij in 1997 bij het toenmalige EurodisTexim. "Ook als koerier, tot aan mijn pensioen in 2000. Daarna ben ik gewoon doorgegaan. Ze vroegen me om in te vallen voor een zieke medewerker. Op oproepbasis."

Fit Op je lauweren rusten vanaf je 65e, Bouwmeester moet er niet aan denken. "Ik had het erg naar mijn zin bij Texim en voelde me fit. Als een kerel van 40. In mei kreeg ik wat probleempjes met mijn gezondheid. Grotere afstanden lopen kost moeite. Maar aan een rollator ben ik nog niet toe!"Hij bouwde zijn vier ochtenden in de week af. Vandaag op 1 juli stopt hij. "De laatste jaren was ik medewerker van de technische dienst. Klusjesman. Vegen, kapotte lampen vervangen, montage, van alles. Laswerk vond ik het mooist."

Nooit moeLevensgezel Elly Hilderink (55) vertelt dat haar partner elke dag met plezier naar zijn werk ging. "Om zeven uur uit bed, krantje lezen en dan op de fiets naar Stepelo. Een middagdutje? Nee, hoor! Wim is nooit moe. Hij staat positief in het leven en roept al jaren dat hij 100 wil worden."

Wim Bouwmeester: "Liever richt ik me op de toekomst. Als vrijwilliger bij RTV Sternet zal ik méér gaan filmen. En komt er een baantje voorbij of een klusje? Nou, dan zeg ik waarschijnlijk geen 'nee'."

Foto: Frans Nikkels