Nieuws Actueel

Technology Tower Twente: community voor internetbedrijven

Van onze redactie 7 september 2015

Mendel Chiu en Marc Bevelsborg Lenneke Lingmont

‘Technology Tower Twente’, zo gaat de kantoortoren volgens Meinders heten. “Die naam komt hier ook op de gevel te staan. Hier moet een community ontstaat van startups, die actief zijn op internet. Het is de bedoeling dat er sprake is van interactie van de ondernemers die hier gaat zitten. Dat ze een beroep doen op elkaars kennis en eventueel samen klussen oppakken. We zitten hier nu met vijf bedrijfjes en je ziet dat proces al op gang komen.”

HuurHuurders betalen maandelijks 225 euro voor één werknemer, voor de tweede werknemer wordt 75 euro extra betaald en vanaf de derde werknemer gaat de huur met 50 euro extra omhoog. Meinders: “Er komt een glasvezelverbinding met een capaciteit van 100mb. De huur van zowel het kantoor als internet is maandelijks opzegbaar en we hebben extra faciliteiten als bijvoorbeeld een printer, waarvoor je alleen betaalt als je hem gebruikt.”

Seppe Meinders, zelf eigenaar van Fashionevolution, gelooft heilig in het communityconcept. “Er zijn in Twente wel overal initiatieven, maar bij wat er al is, betaal je toch een huurprijs die voor veel starters te hoog is. Het moet hier gaan bruisen.”

Mendel Chiu Voorlopig zijn Adwords Robot, Fashionevolution, Solar Application Lab en het Regiofund Twente er gevestigd. Mendel Chiu, één van de partners in Regiofund, houdt op de begane grond tevens kantoor met Online Accountants MKB Twente.

Bedrijf: Regiofund TwenteActiviteit: CrowdfundingplatformOpgericht: 2015Werknemers: 2

Crowdfunding wint snel aan populariteit, nu banken niet meer zo gemakkelijk bedrijfskredieten verstrekken. In de eerste helft van dit jaar werd er in Nederland door particulieren en ondernemers via crowdfunding al 49 miljoen euro geïnvesteerd in 1.500 bedrijven en projecten.

CrowdfundingplatformMarc Bevelsborg (30) en Mendel Chiu (37) starten binnenkort met Regiofund Twente, een crowdfundingplatform waar Twentenaren kunnen investeren in bedrijven en projecten in deze regio. Naar aanleiding van de eerste publicatie in deOndernemer, hebben zich volgens Mac Bevelsborg al 50 geldvragers gemeld en een honderdtal potentiële investeerders. Regiofund Twente wil kredietaanvragen laten toetsen door risico-analisten van FBD Bankmensen in Almelo, een detacheringbureau voor de bancaire sector.

RisicoHet risico wordt onderverdeeld in vijf categorieën. “Risico en de hoogte van de rente die geldgevers ontvangen moeten in overeenstemming met elkaar zijn”, zegt Bevelsborg. Regiofund Twente werkt aan de oprichting van een Stichting Zekerheden, waarin de geldvragers zekerheden stellen ten behoeve van de investeerders. “Wij zijn het eerste platform dat dit gaat doen”, aldus Bevelsborg. Regiofund kan beginnen als de ontheffing van de Autoriteit Financiële Marken (AFM) binnen is. Registreren kan alvast via www.Regiofund.nl.

Foto: Lenneke Lingmont