Nieuws Actueel

Tegenvallend ING houdt AEX in toom

Van onze redactie 5 augustus 2015

Image 5133001

De AEX noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 502,86 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 725,05 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen 0,7 tot 1,6 procent.

De Griekse beurs zakte 3,5 procent, na het verlies van ruim 17 procent in de afgelopen twee dagen. Met name de Griekse banken stonden opnieuw onder druk.

ArcelorMittal

Staalproducent ArcelorMittal was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 4,8 procent. Verzekeraar NN won 1,2 procent. Het vorig jaar van ING afgesplitste bedrijf wist zijn winst in het afgelopen kwartaal stevig op te voeren. Voormalig moederbedrijf ING was de grootste verliezer bij de hoofdfondsen met een min van 3,8 procent. De resultaten van de banken stelden volgens analisten teleur, ondanks ruim een kwart meer winst.

Grootste stijger in de MidKap was TomTom met een plus van 3,6 procent. Miljardair John de Mol heeft een belang genomen van meer dan 5 procent in de navigatiedienstverlener. Imtech stond onderaan met een min van 10 procent. De geplaagde technisch dienstverlener heeft nog geen akkoord bereikt met zijn financiers om de Duitse tak meer financiële ruimte te geven.

Fagron

Fagron zette de daling voort en leverde bijna 6 procent in. De medisch toeleverancier raakte dinsdag al ruim 15 procent kwijt. AMG won 9,6 procent. De metalenspecialist wil zijn beleid aanpassen en dividend uitkeren. Voetbalclub Ajax zakte 5,2 procent, na uitschakeling in de Champions League.

In Parijs maakte Société Générale een koerssprong van bijna 9 procent. De op een na grootste bank van Frankrijk boekte in het tweede kwartaal de hoogste winst sinds het begin van de financiële crisis acht jaar geleden. De Britse concurrent Standard Chartered won in Londen 1,8 procent, na publicatie van de cijfers.

De euro was 1,0906 dollar waard, tegen 1,0956 dollar bij het slot in Europa dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent duurder en kostte 46,39 dollar. Brent ging 1,6 procent omhoog naar 50,79 dollar.