Nieuws Actueel

Tekeningen leggen soft skills bloot

Van onze redactie 21 december 2015

Tekenensolliciterenassessmentsoftskills1065

Steeds meer bedrijven en organisaties laten sollicitanten en bestaande medewerkers tekenen als onderdeel van een assessment of beoordeling. Een professionele analyse van die beeldtaal legt normen, waarden, overtuigingen, karaktertrekken, persoonlijkheidsaspecten en motieven bloot. Irene Weerkamp, ervaren tekenconsultant en oprichter van Drawing To Health, merkt een toenemende vraag naar deze nieuwe methode als aanvulling op lineaire methodieken om competenties te meten.

Voor het meten en beoordelen van kennis en vaardigheden zijn allerlei testen voorhanden. Dat geldt in veel mindere mate voor methoden om zogenoemde soft skills te meten, terwijl juist de behoefte aan een goede indicatie daarvan groeit. Het interpreteren van tekeningen is daar een antwoord op.

Onbenutte mogelijkhedenTekentaal wordt tot nu toe nauwelijks gebruikt, terwijl het de oorspronkelijke, non-verbale taal van iedere mens is. Weerkamp: “Die tekentaal weerspiegelt voor een geoefend oog gedachten, gevoelens, fantasieën, dromen en verdrongen emoties zoals angst, woede, verdriet en onzekerheid.

Tekeningen laten zo onbewuste keuzes zien. En onbenutte mogelijkheden. In gebruikelijke assessment­methoden worden deze aspecten niet zo snel zichtbaar, terwijl ze het leer- en prestatiegedrag sterk beïnvloeden. Daarom is het interpreteren van een tekening een belangrijke aanvulling. Vooral als het gaat om kandidaten die veel gaan samenwerken of grote verantwoordelijkheden gaan dragen. Tekeningen interpreteren klinkt misschien als koffiedik kijken, maar het is een vak.”

Weten wie je in huis haaltSteeds meer organisaties ontdekken dat tekeningen een onverbloemde inkijk geven in wat sollicitanten drijft of juist weerhoudt. Frank Oonk, directeur en founder van onder andere softwarebedrijven Recognize en Vuora: “Mensen maken je organisatie. Als je iemand aanneemt, wil je precies weten wie je in huis haalt. Zijn ze duurzaam inzetbaar? Kunnen ze bijvoorbeeld omgaan met de verantwoordelijkheid van de vrijheid die ze krijgen? Een tekenassessment geeft mij inzichten die ik op de gebruikelijke manier niet krijg.” Arie Arensman, directeur van Try-Act: “Wij houden ons bezig met arbeidsflexibiliteit en -mobiliteit en we willen mensen echt van binnen kennen, niet alleen hun competenties. In het interpreteren van tekeningen zien we echt een mooie nieuw middel om onder de oppervlakte te kijken.”