Nieuws Actueel

Telecombedrijf verzet zich tegen boete ACM

Caroline Spilt 22 april 2015

Mobile call book 263974 l

Telecombedrijf Pretium gaat in hoger beroep tegen een boete die het kreeg opgelegd wegens het niet juist naleven van de regels voor telemarketing. Ook verzette de telemarketeer zich lang tegen openbaarmaking van het boetebesluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder maakte dit woensdag bekend.

Pretium kreeg de boete opgelegd in 2011, maar is nu pas bekend omdat de telemarketeer zich verzette tegen eerdere openbaarmaking. In januari oordeelde de rechtbank Rotterdam dat ACM terecht heeft vastgesteld dat Pretium de telemarketingregels heeft overtreden, maar verlaagde de boete tot 106.250 euro. Ook besloot de rechtbank dat ACM het besluit mag publiceren.

De overtreding betreft enkele honderdduizenden telemarketinggesprekken die Pretium voerde in de jaren 2007 en 2009. Het bedrijf bood in deze gesprekken de consument niet actief aan zich te laten registreren als deze niet meer door het bedrijf gebeld wilde worden voor marketingdoeleinden. Pretium was wel verplicht om dit zogenoemde recht van verzet in alle verkoopgesprekken aan te bieden.