Nieuws Actueel

Telegraaf Media Groep snoeit bij drukkerijen

Van onze redactie 25 juni 2015

Image 5029424

Topman Geert-Jan van der Snoek van TMG sprak van ,,een noodzakelijke en ingrijpende beslissing''. Het bedrijf gaf eind 2014 al aan dat drukken niet langer behoort tot de kernactiviteiten. Een deel van het drukwerkvolume zal worden uitbesteed aan externe partijen. Hoeveel kosten het bedrijf met de ingreep denkt te besparen, werd niet bekendgemaakt.

,,De drukkerijen staan aan de wortels van onze onderneming en afscheid moeten nemen van medewerkers die jarenlang met zoveel hart voor de zaak gewerkt hebben, is zuur'', zei Van de Snoek. Hij wees evenwel op het snel veranderende medialandschap. Aanhoudende oplagedalingen en al bestaande overcapaciteit maken een sanering onvermijdelijk.

De boventallige medewerkers vallen onder het sociaal plan van TMG. Het bedrijf bereikte eerder deze week overeenstemming met de bonden over verlenging daarvan tot 1 december 2015. Uitgangspunt daarbij is om mensen zoveel mogelijk aan nieuw werk te helpen. TMG wil de reorganisatie voor het einde van het jaar hebben afgerond.