Nieuws Actueel

TenCate bereid tienduizenden euro’s meer te betalen dan Polman voor de naam op Heracles stadion

Van onze redactie 8 juli 2015

Stadion Polman Heracles Rikkert Harink

Het compleet vernieuwde stadion van Heracles Almelo wordt al over een paar weken opgeleverd, maar het is nog volstrekt onduidelijk hoe de nieuwe voetbalarena gaat heten. Nu prijkt nog de naam van vastgoedondernemer Polman op het stadion. Hij betaalt daarvoor 20.000 euro per jaar, op basis van een contract uit 2005 dat nog loopt tot 2019.

Hoofdsponsor TenCate Heracles wil daar echter van af om de handen vrij te hebben voor een overeenkomst met hoofdsponsor TenCate. Het Twentse textieltechnologieconcern is bereid vele tienduizenden euro's meer te betalen voor de naam op het stadion.

Twee jaar in gesprek Heracles is al zo'n twee jaar in gesprek met Pim Polman, maar overeenstemming lijkt verder weg dan ooit. De verhoudingen tussen de club en de excentrieke zakenman zijn volledig verstoord doordat op de nieuwste impressie van het verbouwde stadion opnieuw de naam TenCate Stadion prijkt.

Foutje De ontwerpen zijn gemaakt door PR8 Architecten uit Almelo. Volgens commercieel directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo berust het ontwerp met de naam TenCate op een misverstand. "Een klein foutje van de architect."

GeschoffeerdPim Polman denkt daar volstrekt anders over. Hij voelt zich geschoffeerd door de club. "Niet voor de eerste keer,” reageerde Polman gistermiddag. Hij geeft aan 'best de intentie te hebben er in goed overleg' met Heracles uit te komen. "Maar er ligt gewoon een contract dat nog jaren doorloopt. Daar kan Heracles niet zo maar onderuit. Ik laat me niet voor joker zetten door de clubleiding."

Asito Dienstengroep Behalve TenCate is ook Asito Dienstengroep in beeld als nieuwe naamgever voor het uitgebreide stadion. TenCate heeft echter een bod op tafel gelegd dat Asito niet kon of wilde overtreffen. "Er is wel afgesproken dat als Heracles en TenCate er toch niet uitkomen wij dan de eerste partij zijn waarmee de club weer in onderhandeling gaat,” aldus bestuursvoorzitter Hans Kroeze van Asito, die benadrukt: "Maar het begint ermee dat Heracles de handen vrij moet hebben en er dus eerst uit moet zien te komen met Polman."

Foto: Rikkert Harink