Nieuws Actueel

TenCate onderuit op Damrak

Van onze redactie 6 februari 2015

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege ochtendhandel 0,2 procent lager op 454,39 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 678,31 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,7 procent.

Grootste daler in de AEX was maritiem dienstverlener SBM Offshore met een verlies van 1,9 procent. Bodemonderzoeker Fugro profiteerde wel van het herstel van de olieprijs en ging aan kop met een plus van 1,4 procent.

TenCate In de MidKap verloor TenCate ruim 8 procent aan beurswaarde. De producent van specialistische materialen verwacht in 2014 een nettoverlies te hebben geleden. Het negatieve resultaat wordt veroorzaakt door een afschrijving op de boekwaarde van zijn onderdeel Advanced Armour.

Fagron bracht ook zijn jaarcijfers naar buiten. De toeleverancier aan apothekers heeft zijn omzet vorig jaar flink zien groeien en verwacht dat de opbrengsten ook dit jaar met dubbele cijfers toenemen. Het aandeel daalde desondanks ruim 2 procent.

GrandVision Het beursdebuut van optiekketen GrandVision leverde weinig spektakel op. Het aandeel noteerde in de vroege handel 0,6 procent hoger op 20,12 euro. Investeerder HAL bracht zijn optiekdochter voor 20 euro per aandeel naar de beurs.

In Parijs daalde Alcatel-Lucent 0,7 procent. De Franse producent van netwerkapparatuur heeft in het 4e kwartaal zijn nettowinst zien verdubbelen, geholpen door kostenbesparingen. De omzet lag in lijn met de verwachting van analisten.

De euro was 1,1451 dollar waard, tegen 1,1427 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op donderdag. De olieprijzen gingen verder omhoog na de opleving van een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent duurder op 51,41 dollar. Brentolie kostte 1,9 procent meer op 57,62 dollar per vat.