Nieuws Actueel

TenCate ontvangt overnamebod van 675 miljoen euro van Gilde Buy Out Partners

Van onze redactie 20 juli 2015

Loek de Vries directeur Ten Cate Frans Nikkels 1

Gilde en zijn partners Parcom en ABN Amro Participaties hebben in totaal 675 miljoen euro over voor TenCate. Ze bieden aandeelhouders een prijs van 24,60 euro per aandeel, wat bijna 27 procent meer is dan de slotkoers van vrijdag.

IdentiteitAandeelhouders met een belang van 16 procent hebben hun steun aan het bod al uitgesproken. Ook het bestuur van TenCate staat achter de overname, die niets aan de identiteit van het bedrijf zou veranderen. De transactie heeft volgens de betrokken partijen ook geen gevolgen voor de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden bij TenCate.

Volgens bestuursvoorzitter Loek de Vries profiteren werknemers en klanten van de langetermijnvisie van de investeerders. Die steunen de strategie van het bedrijf en zullen nieuwe investeringen ondersteunen. Aandeelhouders krijgen volgens hem bovendien een eerlijke prijs voor hun stukken. De Vries zal de aandelen TenCate die hij bezit bij de overname omzetten in nieuwe aandelen in het bedrijf.

Nieuw kapitaalHet bod wordt naar verwachting in september of oktober verder uitgewerkt en gelanceerd. Een concretere voorspelling van het verdere tijdspad kon De Vries in een toelichting niet geven. Hij gaf wel aan dat er voor zover hij kan inschatten geen andere partijen zijn die mogelijk een bod op TenCate willen uitbrengen. Volgens De Vries, die aanblijft als topman, bieden de Nederlandse partijen die TenCate willen kopen de beste kans om het bedrijf verder te laten groeien. „We zijn uitgegroeid tot een ware multinational, het zou zonde zijn als die ontwikkeling door een relatief lage beurskoers zou worden belemmerd. Door de overname stroomt er nieuw kapitaal binnen voor de verdere groei.”

TenCate heeft naar eigen zeggen leidende posities op het gebied van veiligheidsweefsels, composieten (kunststoffen) voor lucht- en ruimtevaart, antiballistiek, geokunststoffen en kunstgras.

Foto: Bestuursvoorzitter Loek de Vries (Frans Nikkels)