Nieuws Actueel

TenCate schrijft 82 miljoen af

Van onze redactie 6 februari 2015

TenCate kondigde een afschrijving voor belastingen van 82 miljoen euro aan. Daartoe is besloten vanwege vooral flinke, tegenvallende resultaten bij het onderdeel Advanced Armour, dat onder andere materialen voor bepantsering van vliegtuigen en tanks levert.

NettowinstOp basis van voorlopige cijfers heeft het Twentse textieltechnologieconcern vorig jaar een autonome groei van vier procent gerealiseerd. Daarmee kwam de omzet uit op 1042 miljoen euro. De nettowinst, gecorrigeerd voor eenmalige posten, komt uit op 24 miljoen euro. In 2013: 23,2 miljoen euro.

PostenEenmalige posten drukten echter met 70 miljoen euro op het resultaat, waardoor er een verlies restte van 46 miljoen euro. In de eenmalige posten is ook een belastingbate inbegrepen van acht miljoen euro, als gevolg van een wijziging in de pensioenregeling in Nederland.

AandeelhoudersTenCate kondigde aan de kostenstructuur van het onderdeel Advanced Armour-groep dit jaar verder aan te passen. Ondanks het verlies kunnen de aandeelhouders, net als over 2013, een dividend van 0,50 euro per aandeel tegemoet zien.