Nieuws Actueel

Ter Steege Vastgoed wil Hengelosche Brouwerij herbouwen

Van onze redactie 11 september 2015

Hengelosche Bierbrouwerij impression Gooike Postma

De Hengelose architect Gooike Postma maakte voor het Rijssense bedrijf een artist impression van hoe het gebouw zou kunnen worden. „Dat ziet er mooi uit. We zijn daar blij mee. Maar we bouwen niet voor de leegstand. Het is voor ons van belang dat we gegadigden vinden die in het pand willen wonen of werken”, zegt Nijenhuis. „Het gebouw kan straks gekocht of gehuurd worden. De indeling is vrij. We kunnen er maximaal vijftien appartementen in maken, maar ook één appartement. Of een mix van appartementen of werkruimten.”

Alles is bespreekbaarKortom, alles is bespreekbaar. „We hopen dat gegadigden zich bij ons melden. Dat kan ook een instelling in de zorgsfeer zijn”, aldus Nijenhuis. Voor een herbestemming van het naastgelegen silogebouw is Ter Steege Vastgoed al in bespreking met een kandidaat. „Een zorginstelling”, zegt Nijenhuis. „Wij willen vóór 2018 een afnemer vinden voor zowel het brouwerijgebouw als het silogebouw. Dit erfgoed beschouwen wij als het startkapitaal voor de verdere ontwikkeling van het brouwerijterrein.”

WoningbouwOp dat terrein zijn al honderd woningen gebouwd. „Wij willen er tweehonderd bij bouwen de komende jaren. Maar we willen starten met het brouwerijgebouw en het silogebouw.” Een half jaar geleden sprak Nijenhuis met oud-wethouder Hans Kok, die het bestuur van Bewonersbedrijf Berflo Es adviseert over toekomstige ontwikkelingen in de wijk. „Kok en het bewonersbedrijf kennen de behoeften van de mensen in de wijk”, zegt Nijenhuis. „We hebben samen onderzoek gedaan naar de herbouwmogelijkheden.”

OuderenwoningenHans Kok zegt in een reactie: „Ik heb gesproken met wijkverzorgers. Wat ontbreekt er in Berflo Es? Dan blijkt dat er heel veel belangstelling is voor ouderenwoningen, of voor woningen voor mensen met een beperking. Dus een zorginstelling ligt voor de hand, als die interesse heeft. Als 70 procent van de ruimte is gevuld, kunnen we tegen Ter Steege zeggen: begin maar met de bouw. Om de woningen heen zou je een vorm van dagbesteding kunnen creëeren voor de mensen. Het bewonersbedrijf bemiddelt tussen bewoners en de bouwer, fungeert als een makelaar.”

Ter Steege Vastgoed is volop actief op diverse fronten. Roy Nijenhuis: „We zijn op meer plekken bezig in Hengelo-Zuid. We richten ons op het Vitensterrein en Park Veldwijk en straks komt het brouwerijterrein er ook bij. We denken aan het jaar 2018, als het om bouwen gaat.”

Foto: Een artist impression van architect Gooike Postma hoe de herbouw van De Hengelosche Bierbrouwerij eruit zou kunnen zien.