Nieuws Actueel

Terneuzen geeft linten weg tegen visdiefjes

Van onze redactie 15 april 2015

Image 1933867

Iedereen die in de binnenstad en wijde omgeving een bedrijf heeft of woont en een plat dak heeft met kiezelstenen, kan gratis linten afhalen aan de balie in het stadhuis.

Overlast Wapperende linten op de daken moeten voorkomen dat de visdiefjes daar gaan nestelen. En als ze er eenmaal nestelen, leert jarenlange ervaring, kan dat behoorlijk wat overlast geven. De vogels beschermen instinctief hun nesten en vallen mensen aan die in hun ogen een gevaar vormen.

"Terrasbezoekers bij het Arsenaal aan de Nieuwstraat weten daar alles van", vertelt Samantha Strooband van de gemeente. "Voordat we met de lintenactie begonnen, 3 jaar geleden, werden ze nogal eens aangevallen."

De actie beperkte zich eerst tot de binnenstad en de wijk Java, maar visdiefjes zijn slim. Ze gingen ook nestelen aan de Industrieweg. Het actiegebied is daartoe uitgebreid. Per vierkante meter dak is een meter lint nodig. Met de actie wil de gemeente de visdiefjes doorverwijzen naar de aangelegde broedlocatie bij de radartoren op het sluizencomplex.