Nieuws Actueel

Terrasmeisjes durven de deur niet uit na gefilmde ruzie

Van onze redactie 8 juli 2015

Image 5065338

Nadia en Francisca willen de video van internet en eisen een schadevergoeding van de filmer voor het leed dat hen wordt aangedaan. ,,We krijgen dreigementen, worden uitgescholden en durven gewoon niet meer over straat. Dit moet stoppen. Laat ons alsjeblieft met rust," vertelt Francisca tussen haar tranen door over de beelden die inmiddels door meer dan twee miljoen mensen zijn bekeken.De video op Dumpert leidde dinsdag zelfs tot haar ontslag bij de thuiszorg, vertelt Francisca. ,,Dit is niet eerlijk. Iedereen ziet ons nu als slechte meiden, zo zijn we helemaal niet. We zijn lieve meiden. Echt.'' Francisca wil niet vertellen bij welke thuiszorg ze werkte.

OverspannenIn Alkmaar gingen de vriendinnen naar de politie om aangifte te doen. Nadia: ,,Maar daar stuurden ze ons weg. Ze zeiden: 'dit mag je doen in Nederland'. Ik vind het zo erg. Ik vind gewoon een haar in mijn broodje. Een dag later sta je als een sloerie op internet. Ik ben er helemaal overspannen van. En Francisca doet niets anders dan huilen.''Achteraf ziet Nadia onder ogen dat ze wijzer had moeten zijn en veel eerder haar mond had moeten houden. ,,Ik ben misschien ook wel te boos geworden. Maar iedereen bemoeide zich er mee. Die ene man bleef maar opmerkingen maken. Prinsesjes dit, prinsesjes dat. Hij bleef uitdagen." Opnieuw zijn er tranen: ,,Wat moeten we doen, wat moeten we doen. Ik kan het niet geloven wat er allemaal gebeurt."

KaalMartijn Blikmans, kelner en hoofdrolspeler in het filmpje, staat te kijken van alle aandacht. ,,Het liep ineens uit de hand, daar konden we niets aan doen. Als er dan iemand filmt en de video op internet gooit, dan krijg je dit. Ik ben gewoon rustig gebleven, dat zie je ook op de beelden."Volgens Blikmans aten de twee meisjes hun bestelde broodjes op, maar kwamen ze naderhand met het verhaal dat er een haar in één van de broodjes zat. Hun buurman op het terras bemoeide zich ermee, waarna de situatie escaleerde. ,,Ik heb de meiden hun drankjes laten betalen en de broodjes van de rekening gehaald. Je moet het gewoon rustig oplossen en zorgen dat de ruziemakers van het terras verdwijnen."Of er daadwerkelijk een haar op het broodje zat, weet de ober niet. ,,Het lijkt me sterk. De kok die zondag de broodjes maakte is kaal, dus wat het ook was, zijn haar was het zeker niet."