Nieuws Actueel

Terreurverdachte B. blijft voorlopig vast

Van onze redactie 14 april 2015

Image 4856397

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 27-jarige B. in Facebook-chats aan anderen gevraagd naar filmpjes over het maken van bommen en explosieven en heeft hij daarin meerdere keren gezegd dat hij naar Islamitische Staat wilde om te strijden.

Volgens zijn advocaat, André Seebregts, gingen de chats puur om stoerdoenerij en probeerde hij indruk te maken op vrouwen, omdat hij ze wilde versieren.

,,Het lijkt er steeds meer op dat we hier op zijn minst te maken hebben met een atypische terrorist. Dat sluit ik niet helemaal uit. Er is altijd een heel klein kansje'', stelt Seebregts na afloop van de zitting. ,,Maar dat kansje is te klein voor een strafrechtelijke veroordeling'', vindt hij. Seebregts gaat er vanuit dat zijn cliënt uiteindelijk wordt vrijgesproken.

Volgens de rechtbank moet er nog aanvullend onderzoek gedaan worden, maar zijn er behoorlijke verdenkingen dat B. een aanslag wilde plegen. Het Facebookaccount van B. moet nog helemaal uitgeplozen worden. Tot nog toe zijn alleen gegevens uit chats op zijn tablet meegenomen.