Nieuws Actueel

Tesla door Californië beschuldigd van misleidende reclame

Tesla is door de Californische toezichthouder DMV beschuldigd van misleidende reclame rond de zelfrijdende mogelijkheden van zijn auto's. Zo noemt Tesla de huidige variant Autopilot en test het een geavanceerdere versie met de naam Full Self-Driving of volledig zelfrijdend. Het Californische Department of Motor Vehicles vindt dat Tesla daarmee de indruk wekt dat de auto's veel meer zelfstandig kunnen dan eigenlijk mogelijk is.

ANP 6 augustus 2022

ANP060822126 1

Volgens de overheidsdienst heeft Tesla met zijn "onjuiste of misleidende" verklaringen de wet in Californië overtreden. De Californische toezichthouder wil via een hoorzitting Tesla nu dwingen met betere namen en omschrijvingen te komen om te laten zien wat de functies daadwerkelijk doen. Als de overheidsdienst gelijk krijgt, dan kan Tesla boetes opgelegd krijgen.

Autopilot ligt ook om andere redenen al langer onder een vergrootglas. De Amerikaanse federale toezichthouder NHTSA onderzoekt verschillende ongelukken met Tesla's waarbij de zelfrijdende functies van die auto's aan stonden. Daaronder zijn ongelukken waarbij de Tesla's tegen geparkeerde voertuigen van hulpverleners bij ongelukken aanreden.

Tesla-topman Elon Musk houdt echter vol dat zelfrijdende auto's veiliger zijn dan auto's die door mensen worden bestuurd. Per gereden kilometer zou de kans op een ongeluk kleiner zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws